Burn out klachten

De Mentaal Consulent biedt hulp bij stress en overspannenheid en is burn out coach in Gouda. Misschien lees je deze pagina omdat je voor jouw gevoel teveel stress ervaart in je leven. Misschien ben je bang dat deze stress uiteindelijk voor burn out klachten of overspannenheid zal zorgen, of vraag je je af of je wellicht al een burn out hebt.


Wat is een burn out?

Een burn out en overspannenheid hebben te maken met een te lange periode van stress. De overspannenheid die vooraf gaat aan een burn out is meestal wat minder goed zichtbaar. Je kunt overspannenheid bijvoorbeeld makkelijk verwarren met vermoeidheid en daarbij verwachten dat je met een paar dagen rust wel weer verder kunt.


Hoe herstel je van een burn out?

De oorzaak van burn out klachten ligt vaak in een combinatie van factoren. Stress hoort bij het leven en is op zich geen bedreiging. Het wordt pas een probleem wanneer de balans tussen stress en rust/ontspanning weg is. Deze balans dient te worden verbeterd om het herstel van je burn out te bereiken.

Bij veel mensen is de manier waarop ze emotioneel omgaan met bepaalde situaties een oorzaak van de verstoorde balans. Ook vinden veel mensen het lastig om voor anderen de eigen grens aan te geven. Samen bekijken we wat je kunt doen om beter om te gaan met de situatie.


Burn out klachten

Onderstaande symptomen van burn-out en overspannenheid zijn slechts een greep uit de dingen die je kunt ervaren als gevolg van een burn out. Mocht je jezelf in meerdere klachten herkennen? Dan is het een goed idee om hiermee aan de slag te gaan. Als je twijfelt of jouw klachten door een burn out of overspannenheid komen mag je altijd contact opnemen om even te overleggen.

 • Moeite met concentreren
 • Lichamelijke klachten zoals; vermoeidheid, hoofdpijn, maagklachten, hartkloppingen, keelklachten
 • Veel piekeren
 • Prikkelbaarheid: snel emotioneel reageren, niet tegen drukte of herrie kunnen
 • Problemen met slapen of juist alleen maar willen slapen
 • Besluiteloos zijn
 • Je onzeker voelen
 • Een lage zelfwaardering
 • Angstig zijn en paniekklachten
 • Jezelf neerslachtig, somber voelen
 • Je snel opgejaagd voelen, alles is je teveel, (onverwachte) gebeurtenissen kunnen veel spanning geven
 • Wantrouwend zijn 
Burn out klachten te lijf met ervaringsgerichte methode.

Hoe leer ik beter met mezelf en stress omgaan?

Deze vraag staat voor mij centraal bij herstel van burn out klachten en overspannenheid. Het is namelijk heel belangrijk dat je leert accepteren dat het even niet zo goed gaat en dat een mens grenzen heeft. Samen onderzoeken we waarom je teveel stress ervaart en wat je kunt doen om de situatie voor jezelf te verbeteren. Hoe fijn zou het zijn om weer meer energie te hebben en om een positieve kijk op dingen te ervaren!?


Neem de tijd voor jezelf

De meeste mensen herstellen, met de juiste begeleiding, goed van een burn out. Het kost echter vaak wel wat tijd. Deze tijd is echt nodig en het is goed als je jezelf deze tijd ook gunt.


Vind hulp bij je burn out klachten in Gouda

Om overzicht te creëren en om alles even rustig te kunnen bekijken raad ik je de volgende pagina’s aan:

Zoek je hulp bij je burn out klachten in Gouda? Zou je willen weten wat ik voor jou kan betekenen bij het herstel van je burn out klachten? Neem gerust contact met me op. Dan bekijken we samen wat voor jou de beste aanpak is.


De kennismaking is gratis

Een afspraak om vrijblijvend kennis te maken plan je eenvoudig zelf. Op die manier kun je, zonder ergens aan vast te zitten, voor jezelf bepalen of je je prettig voelt in mijn praktijk.

De Mentaal Consulent IconDe Mentaal Consulent

5,0 18 reviews